Frisyrer


Kort
Ett kort hår är ofta väldigt lättstylad eftersom det inte blir lika tungt som långt hår. För volym och lyft kan man sätta in stylingen vid hårbotten ex ta en klick mousse eller stylingkräm och gnugga in vid hårrötterna. Men glöm ej att håret växter snabbt, om du nu ångrar dig. Om du inte vill vänta så kan du alltid fuska med extensions. 


Lugg
Med lugg gör genast att frisyren blir mer cool och du får en ny frisyr utan att behöva klippa av all hår. Luggen är också lätt att styla med hårvax elr gele. Du kan använda dig av fön elr plattång för att få en mer varierande lugg. Om du planerar att klippa luggen själv tänk på att inte göra det när dit hår är fuktigt eftersom håret drar upp sig när det torkar och då kanske har klippt för kort. Klipp inte för bred lugg om du är tunnhårig då tar luggen för mycket av håret. Om du har fet hy och kanske fett hår ska du tänka dig för innan du klipper lugg. Luggen blir fort fet och effekten blir en väldigt blank panna.



Lockigt

Lockigt hår behöver ofta lite extra fukt och glans, därför är det bra att välja produkter med omsorg och slösa med fuktgivande inpackningar. Det är viktigt att styling produkterna är anpassade till lockigt hår för att kunna få bra stuns. Det är väldigt viktigt vid användning av locktång elr värmespolare att använda värmeskyddande styling produkter innan. Om du vill ha smålockigt hår ett bra tips är att göra hårda flätor i lätt fuktigt hår och sova så över natten och sen kamma genom på morgonen.




Blondiner

Om du inte är född blond så är det väldigt att blondera första gången hos frissan. Att bleka håret är ett stort ingrepp på håret, man tar bort färgpigment från håret. Fråga alltid din frisör innan du blonderar.  Blont hår kräver bra vård och det är viktigt att välja rätt produkter. Ett bra sätt att få en blond känsla i håret är att lägga ljusa slingor i håret. Det gör även att håret ser mer fylligt ut. På sommaren blir de flesta ljusare av solen men tänk på att solen också sliter på håret. Tänk speciellt på att skydda håret i solen; använda scarf, solhatt eller skyddande hårspray när du ska bada. 



Brunetter
Läckra mörka toner kan få hyn att skimra och ta fram ögonfärgen på ett mer iögonfallande sätt. För extra lyft lägg i lite röda partier/ slingor. Ibland räcker det bara med en toning för att fräscha upp den bruna färgen och få extra glans. Om du är osäker vilken färg du ska ta så är det bra att titta på sin hud (varm elr kall hudton), hår färgen du har just nu och ögonfärgen du har. Om du färgar dig på salongen kan du få exakt den färgen du vill eftersom där blandar man färgen speciellt för dig. 


Uppsatt
En uppsättning kan vara allt från en tofs som du virar ihop och nålar fast, till mer glamorösa diademuppsättningar. Det du behöver vid uppsättning är pinnkam, hårspray, några hårnålar och eventuellt en hårsnodd. Om du har tunt hår kan det vara bra att tupera håret innan du sätter upp det. Tupera vid hårbotten, det är där du behöver volym och spraya med en bra fixeringsspray. Du kan även våffla håret, men behöver inte våffla hela håret ta några partier här och där. Fäst ihop hela håret med en snodd uppe på hjässan och så har du fint uppsatt hår. 


Långt
Långt hår är en dröm för många. Men glöm inte toppklippa det regelbundet även om du håller på och sparar. Detta är för att undvika kluvna spröda toppar och får istället ett välskött hår. Gör inpackningar regelbundet. Om du vill ha längre så kan du använda fusk extension där man enkelt sätter fast löshåret med kammar/klämmor. Riktig extension håller upp till 3månader, om du nu vill ha det utan att behöva tänka på att sätta på och ta av klämmorna.

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0