Blondes have more fun

Sommaren är på väg och ofta sägs det att det är blondinernas högtid. Alla vill göra sitt hår lite ljusare på sommaren och detta behöver inte betyda fullt blekt hår, små slingor i håret gör en skillnad.


En liten ordlista av dem olika blonderings sätt.

Avfärgning - detta är den extremt intensiva blonderingen som ljusar håret upp till sju gånger. Håret "suger" lättare åt sig färgpigment då du nästa gång ska färga dig eller tona ditt hår. Men när du gör detta är det väldigt viktig att du är väldigt försiktig och följ noga instruktioner om du ska avfärga ditt hår. Men mitt tips är att du gör det hos frissan.


Blekning
- du kan bleka dit hår upp till 7 nyanser. Resultatet blir som bäst på dig som redan är blond eller om du är mörkblond, tillsätter inga pigment.


Blondering
- ljusar håret upp till 2 till 4 nyanser. Blondering tar bort pigment på ditt eget hår, sätter ej dit. Funkar som bäst på ofärgat hår.


Intensivblondering
- detta är ett starkt blekningsmedel. En blekning för dig som har ljusbrun eller mörkbrun hår


Slingor - perfekt för dig som inte vill färga hela håret, men det som är bra är att det ger en naturlig resultat. Att använda folie när du ska göra slingor är bra för dig som har långt hår, men går lika bra med slinghätta. Slingor är även bra tips för dig som vill ha lite volym, då slingor tjocknar upp håret lite.


Något att tänka på innan du börjar färga håret

1. Om du har mörkt hår så innebär det att du har mer röda pigment och detta gör så att det tar längre tid att bleka bort. Vilket ibland innebär att avfärgning eller intensivblondering måste användas. Så det bästa är att när du ska blondera dig första gången att göra det hos frissan, för håret kan bli organs om de röda pigmenten inte försvinner ordentligt.

2. Om du vill få tunna slingor så använd slinghätta. Om du är ute efter breddare så pensla på slingmedlet, här är det bra att använda folie mellan slingorna så att de inte färgar av sig på varandra.

3. Blek ALDRIG håret om du nyligen har permanentat det. Om du har färgat håret så vänta ca 2 veckor innan du permanentar håret.

4. Om du har långt hår eller tjockt hår använd två förpackningar detta gäller alla färger.

 Om du känner dig osäker så är det bäst att gå till frissan. Om du har gammal hårfärg är det även då bra att sticka till frissan. För vem vill gå omkring med gulorange hår hela sommaren.


Något som är bra att använda, något man hör pratas mycket om nu är Silvershampo, vilket tar bort lite av den gula färgen. Men det är även bra att ha produkter som tillför glans till ditt blonda hår.

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0