Läs, lär & förstå Stenbocken


Karaktär
En stenbock är allvarlig redan från födseln och kan utåt verka hård och kall. Den är konservativ, traditionell och tar allt i livet på djupaste allvar. Stenbocken tar gärna ett litet avstånd till andra, och ibland verkar inte vara särskilt sympatisk och sällskaplig. Men den som känner personen väl vet att stenbocken är lojal och kärleksfull. Den är hjälpsam och bryr sig om andras väl och har därför lätt att glömma sina egna behov. Stenbocken är en god lyssnare med en mjuk och vänlig sida som inte alla upptäckt. Förmågan att få god kontakt med folk är stor. Stenbocken är en person som står med båda fötterna stadigt på jorden. Bakom den reserverade fasaden finns en bestämd hållning och en hög moral. Förolämpningar stannar kvar i minnet länge, men utan hämnd. För att en stenbock ska släppa loss så fodras det att personen känner sig som på hemmaplan. Då visar den upp sin humoristiska sida och kan vara överraskande fräck och frigjord. Stenbocken är en person som tänker långsiktigt, planerar och organiserar både i privatlivet och i arbetslivet. Stenbocken har den tålamod som krävs för att ta sig i rätt riktning i livet. De tycker inte om att bli pådrivna av andra. Pliktkänslan och ambitionen leder oftast till segrande mål. Fast en överdriven tendens att oroa sig för en uppkommen situation. I hemlighet vill stenbocken bli beundrad, ompysslad och bortskämd.
Karriären
Karriären är av yttersta vikt för en Stenbock. Karriär innebär både framgång och ära. Stenbocken börjar ofta längst ner för att med bestämda steg klättra upp mot toppen. Personen frodas med ansvar. Den stegar envist mot toppen och menar inte att trampa på någon eller såra någon på vägen även om det händer. Den är konstruktiv i sitt tänkande. Stenbocken sätter sig ner och gör upp en plan och får andra att dela ståndpunkterna.
Kärlek
Stenbocken faller inte för första bästa. Det tar tid för en Stenbock att bli kär. När det gäller kärlek kan du ibland ha svårt att visa sådant som ömsinthet och romantiska känsloyttringar. Istället visar du din kärlek genom att helt enkelt vara lojal och pålitlig inför din partner. Stenbocken gifter helst upp sig och söker rika, framgångsrika partners. Eftersom Stenbocken är allvarlig och ansvarsmedveten så gör den sällan slut på ett förhållande eller äktenskap om den väl bundit sig. För att vinna Stenbockens kärlek så måste man kunna lätta upp dens pessimism och depressioner med lite humor. Partnerns värme måste balansera Stenbockens svala temperament. Eftersom en Stenbock ägnar mycket tid och karriär och vänner så bör den försöka att skaffa en partner som även vill lägga ner tid på att försköna hemmet.
Vänner
Stenbocken tar tid på sig att bli riktigt god vän med andra. I början kan vara svårt att våga komma en Stenbock nära, men när man väl gjort det så är det svårt att hitta en mer lojal och trogen vän än stenbocken. Den har en stor förmåga att känna igen sig i andras behov och Stenbockens erfarenhet gör den effektiv och vis när det gäller att lösa andras problem. En Stenbock har ett gott omdöme, sunt förnuft och en logisk hjärna som gör den till expert när det kommer till att lösa problem. En Stenbock har svårt att lära sig att lita på andra. Du passar mycket bra med Oxen, Jungfrun och Stenbocken. Goda förutsättningar finns även med Fiskarna, Vattumannen och Skytten. Sämre förutsättningar har du med Väduren, Vågen, Tvillingarna och Lejonet.

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0