Amerikas nya ansikte

Förändringar väntar när Obama efterträder Bush som president. Klockan 05.00 på onsdags morgonen svensk tid kom beskedet: Barack Obama kommit över den magiska gränsen med 270 elektorsröster och vinner därmed presidentvalet i USA. Men jag fick reda på det under torsdagen, blev en glädje inom mig. Jag tycke att han var den rätte att vinna, bland annat eftersom han är demokrat men även USA:s förste färgade president någonsin.
Barack Obama skriver historia i USA, en historisk händelse, som inte bara påverkar amerikanarna utan också världen När över 95 procent av rösterna hade räknats kl 12.30 svensk tid hade Barack Obama fått 62 202 645 röster. Ingen kandidat i amerikansk historia har fått lika många röster som Barack Obama.
Det tidigare rekordet sattes av George W Bush för fyra år sedan.
Obama: Har varit en lång väg hit, men i kväll, på grund av vad vi gjorde den här dagen, i det här valet, i det här avgörande ögonblicket så har förändringen kommit till USA.
Så låt oss i kväll fråga oss själva... om våra barn kommer att få uppleva nästa århundrade; om mina döttrar kommer att få glädjen att leva lika länge som Ann Nixon Cooper, vilken förändring kommer de då att få se? Vilka framsteg kommer vi att ha gjort? Det här är vår chans att besvara den frågan. Det här är vårt ögonblick.
 "Thank you. God bless you. And may God bless the United States of America."
Nästa steg kanske blir att en kvinna tar över. Har världen ändras så mycket att man kan tänka sig bryta en så kallad ”norm”, att låta en kvinna tar makten i världens enda supermakt.

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0