Enchiladas med kyckling recept

 
Ingredienser ca 4 port
350 g strimlad kycklingfiléer
1 msk Arla Smör-&rapsolja/olja
ca 340 g majskorn
2 dl Arla Köket lätt crème fraiche tomat&basilika ca 80 g babyspenat (utifrån smak)
6-8 st tortillabröd
Arla Köket riven ost texmex (utifrån smak)
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200º. Sätt stekpannan på medelstark värme på spisen och häll i smör-&rapsolja/olja. Lägg i kycklingstrimlorna när stekpannan är varm. Stek till kycklingen har fått lite färg. Glöm inte att rör om då och då. Häll av vätskan ur majsburken. Tillsätt majs och crème fraiche och låt det bli varmt. Lägg därefter spenaten i röran/såsen. Jag valde att hacka spenaten lite, på längden, fast att lägga i hela går oxå bra. Pensla en ugnssäker form med smör-&rapsolja/olja.
 
 
Lägg kycklingröra på varje tortillabröd, hur mycket är upp till en själv, allt handlar om hur man tycker om det. Vik över kanterna så att du får avlånga paket. Lägg tortillapaketen med skarven ner i formen. Strö över riven ost, lägg utifrån smak, fast ju mer desto godare ;). Sätt in formen i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills osten har blivit knaprig.
 
Färdigt :)
 
Blev väldigt gott ;)
 
Jag följde inte receptet hela tiden, gick mer utifrån smak och vad jag gillar mer av :). La tex mer majs, cream fraiche och lite mindre spenat eftersom Ivan inte är så förtjust i spenat haha :P

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0