Problemhud och vad du ska tänka på

Problemet: Huden stramar, flagnar lite här och där, och sminket försvinner i det ögonblicket du går ut i från dörren, för att den inte fäster. Torr hud kan ha många orsaker, men för lite vatten, fel kosthållning, för mycket stress, festande eller träning kan gör din hud uttorkad och trist.

Lösningen: Torr hud behöver först och främst massa fukt - både utvändigt och invändigt. Drick vatten, ät grönsaker och Omega 3-fettsyror. Utvändigt ska du dränka huden i fuktgivande serum, dagkräm och mängder med uppfriskande spray. Moisture Recharge Comfort-Plus Day Creme från Ren, används morgon och kväll, håller huden långtidsfuktad, djupare ner.
 
 
Problemet: Huden glänser, särskilt pannan, näsan och hakan. Talgkörtlarna, som ligger djupt inne i huden, överprducerar tals, som lägger sig som en skinande hinna utanpå huden.

Lösningen: Var noga med att rengöra huden med milda produkter utan uttorkande tvål. Använd fuktighetskräm både morgon och kväll, gärna med olja, eller komplettera med en ansiktsolja. Olja verkar reglerande på fet hud. Smörj huden med Cowsheds Evening Primrose Balancing Facial Oil varje kväll. Den har en balanserande effekt på alltför aktiva talgkörtlar. 
 
 
Problemet: Stora porer gör att din hud ser ojämn och fet ut. Det kommer talg och svett från dina porer, och ju större porer du har, desto fetare ser din hud ut. Storleken på dina porer är ärftligt, men även hudens tillstånd - om den är fet eller torr - har betydelse. Fet hud har ofta större porer, torr hud har små, strama porer.

Lösningen: Försök stabilisera talgproduktionen och använd produkter som är till för fet hud. Du ska för allt i världen inte torka ut huden, då producerar den bara mer talg och fet och får dina porer att bli ännu större. Använd en mattande dagkräm och en specialprodukt som minskar porerna. Estée Lauders Idealist Pore Minimizing Skin Refinisher är ett sammetslent serum som minskar dina porer inom en månad, om du använder det varje dag. 
 
Problemet: Akne är ett inflammatoriskt tillstånd i dina porer, där ansamling av talg inte kan fly och därmed blir inflammerat, ömt och rött. Akne kommer oftast från en hormonell obalans och stress. 

Lösningen: Oren hud behöver lugn och renhet. Låt bli att pilla på den, men ge den istället en mild peeling med naturliga fruktsyror för att hålla ytan fräsch. Jurliques Fruit Enzyme Exfoliator med naturliga fruktsyror som är idealisk till orolig hud. Och kom ihåg att återfukta mycket!
 
Problemet: Röda fläckar som blossar upp i tid och otid, eller en generell underton i huden, kan vara väldigt svårt att täcka med smink, och är i regel ett tecken på känslig och stressad hud. 

Lösningen: Först och främst måste du undvika produkter som innehåller alkohol, parfym och skrubbkorn - och skydda huden mot sol och kyla. Cliniques Redness Solutions Daily Relief Cream (används morgon och kväll) är en oljefri fuktighetskräm som dämpar rödheten och stärker hudens motståndskraft. 
Från Msn.se
 

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0