Ta hand om dina tänder

       Vem vill inta ha ett bländande smil och få en fräschaste mun.


Här kommer 5 tips för att komma dit.

1. Det är viktigt att undersöka tenterna regelbundet. Att hålla koll på dina tänder är bra, om du upptäcker små bruna fläckar på tänderna kan det vara ett tecken på att det är karies på gång. Kontakta din läkare eller tandhygienist om du är det minsta osäker. Och att ha med fickspegel är ett bra ide, inte bara för att se om allt är okej med dina tänder men även se så att inget har fastnat mellan tänderna efter måltiden.


2. Rengör mellanrummen mellan tänderna med hjälp av tandtråd, tandstickor eller mellanrumsborst. Detta hjälper med att hålla hålen borta och motverkar även tandlossning.


3. Borsta tänderna 2 gånger om dagen viket kommer ge det bästa resultatet. Fluortandkräm är som bäst. Tänk på se till att tandkrämen sprids över alla munnens tänder. Välj helst mjuk tandborste och byt den minst var tredje månad. Att borsta tänderna i 2 minuter är som bäst.


4. Men det är inte bara tänderna som är viktiga, utan även att rengöra tungan. Ta hjälp av tandborsten eller en tungskrapa, detta kommer ta bort den dåliga andedräkten. Dålig andedräkt beror i många fall på bakterier i munnen.


5. Använd fluor för att stärka tandytan och förebygga karies. Några bra tips för dig som får lätt hål är att skölja munnen med fluorsköljmedel efter tandborstning eller så kan du tillföra fluor genom tuggummi eller tabletter efter måltid. För dig som använder medicin är det bra att tänka på att det kan ge muntorrhet och detta i sig kan leda till karies. Detta kan du förhindras genom att tugga ex Salivin, vilket hjälper salvproduktionen.


Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
RSS 2.0